DGSG / Nieuws

Nieuws

Doe mee aan de klassikale niet-rokenwedstrijd: Smokefree challenge
Smoke Free Challenge is een klassikale niet-roken wedstrijd voor klas 1 en 2 in het voortgezet onderwijs. Leerlingen die meedoen aan deze challenge beloven een half jaar niet te gaan roken. Daarvoor zetten ze op drie momenten in dit half jaar hun handtekening. Daarnaast krijgen de leerlingen een voorlichtingsles over roken. Als de leerlingen het volhouden om zes maanden niet te roken, kunnen ze meedingen naar de landelijke prijs: met de hele klas een dag naar Walibi Holland. Daarvoor moeten ze wel een creatieve opdracht maken en inleveren. De wedstrijd loopt van november t/m mei en is een leuke, speelse manier om tabakspreventie in te zetten in de onderbouw van het voortgezet onderwijs! 
Meld je nu aan!

Rokeninfo.nl voor jongeren
De nieuwe website Rokeninfo.nl/jongeren geeft eenvoudige en betrouwbare informatie in een aantrekkelijke mix van beeld, tekst, video, polls en testjes. In video's laten jongeren bijvoorbeeld zien hoe ze stoppen met roken of op zoek gaan naar feiten en misverstanden over roken. Ook kunnen ze met een game zien hoeveel geld ze kunnen uitsparen als ze niet roken.

Nieuwe cijfers: wat vinden ouders van het middelen- en internetgebruik
van hun kinder
en?
Bijna alle ouders van pubers (97 procent) vinden dat scholen rookvrij en alcoholvrij moeten zijn en de overgrote meerderheid is het eens met de leeftijdsgrens van 18 jaar voor de verkoop van alcohol en tabak. Meer informatie vindt u in de factsheet. Of klik hier voor een infographic van de belangrijkste resultaten van het onderzoek.